top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Wat organiseer je voor kopers van een nieuwbouwproject?

Een nieuwbouwproject is voor een vastgoed- of bouwbedrijf een hele klus, laten we eerlijk zijn… Nadenken over Events tijdens dit project staat vaak niet erg hoog op het lijstje, maar ik zou je toch willen adviseren dit wel ergens in de TOP 3 van je lijstje te zetten. Steeds meer projectontwikkelaars maken de keuze om kopers mee te nemen in het proces, van start verkoop tot de oplevering. Dit zorgt niet alleen voor respect van de kopers, maar zal ook zorgen voor minder klachten van omwonenden omdat ze zich betrokken voelen. Een win-win als je het mij vraagt.

Allereerst WANNEER zou ik een Event moeten organiseren?


Er zijn heel veel dingen die je kunt doen, want zoals je weet zijn er heel veel momenten die als mijlpalen kunnen worden gezien. Denk bijvoorbeeld aan de start verkoop, de eerste paal die de grond in gaat, een gezellige ontmoeting met de nieuwe buren en als hoogtepunt natuurlijk het opleveren van het huis. Er zijn dus genoeg momenten (in deze blog gaan we hier verder op in: Een nieuwbouwproject? Dit zijn momenten om een feestje te geven!) wanneer je een feestje kunt geven, maar WAT(!) zou je dan moeten organiseren?


WAT organiseer je voor kopers van een nieuwbouwproject?


Hierboven gaven we een aantal momenten wanneer je een Event zou kunnen geven. En nu twee ideeën wat je zou kunnen organiseren:


  • Borrelen: iets waar denk ik niemand over zou klagen, een gezellige borrel. Een borrel kun je vaak snel en gemakkelijk regelen. Het ligt er natuurlijk aan hoe simpel je de borrel wilt houden. Wordt het een borrel met wat bitterballen en bier op de bouwplaats dan ben je zo klaar.* Maar wil je een wat uitgebreidere borrel, en ook iets leuks voor de kids doen met een officiële opening door een wethouder, dan moet je hier toch even voor gaan zitten.


*Wist je dat… Als je de kopers wilt uitnodigen op de bouwplaats je aan een aantal dingen moet denken, bijvoorbeeld dat er minimaal één gecertificeerde EHBO’er aanwezig moet zijn. En sinds de nieuwe maatregelen je ook een meldingsplicht hebt in sommige gemeente als er meer dan 50 personen komen… En zo zijn er nog meer eisen waaraan jouw BouwEvent moet voldoen. Hulp nodig? Stuur een bericht naar pleun@gewoonpleun.nl


  • Kijkdag: heel simpel, laat mensen op de bouwplaats kijken in hun nieuwe woning in aanbouw. Het is ook leuk om in het zand de bouwnummer neer te leggen zodat de kopers kunnen zien waar hun huis komt te staan. Nog leuker, laat kopers hun eigen inrichting maken aan de hand van foto’s. Foto’s van banken, stoelen, bedden, televisies, etc. en gebruik houten balken om de muren te laten zien. Leuk om het huis al een beetje te kunnen inrichten toch!? Ook leuk voor de kids om te helpen!


Natuurlijk zijn er nog zoveel meer ideeën om te doen (ook corona-proof). Je hoeft dit natuurlijk niet zelf te doen. Wanneer je een Eventmanager inhuurt wordt alles voor je geregeld. Ik ben dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt, om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Contact met mij opnemen?


137 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page