top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Een nieuwbouwproject? Dit zijn momenten om een feestje te geven!

Het is altijd reden voor een feestje, zelfs in sectoren waarvan je het niet snel zou verwachten. Denk bijvoorbeeld eens aan de bouwsector. Ik organiseer de meeste evenementen voor vastgoedontwikkelaars en bouwbedrijven. Maar welke evenementen zouden zij (of misschien wel jij) dan kunnen geven vraag je je af? Wij hebben evenement momenten opgeschreven voor een nieuwbouwproject van de start verkoop tot aan de oplevering! Misschien kun je hier een beetje inspiratie uit halen! En ja natuurlijk help ik je graag met de organisatie!


Dit zijn de stappen die perfect passen bij een nieuwbouwproject van A tot Z:


1. Paneldiscussie over plannen met omwonenden


Wist je dat uit onderzoek blijkt dat in een vroeg stadium van nieuwbouwplannen de omwonenden betrekken een positieve uitwerking heeft op het verdere bouwproces?

- Omwonenden klagen minder tijdens de bouw;

- Omwonenden zijn meer betrokken;

- Woningen worden sneller verkocht door de positieve mond-tot-mondreclame;

Door het organiseren van een laagdrempelige paneldiscussie in bijvoorbeeld een naastgelegen buurthuis met omwonenden en belangstellenden heb jij de eerste hobbel al overwonnen! En het is leerzaam om te horen wat men wil, wenst en verwacht, zodat hierop kan worden geanticipeerd.


2. Een informatiebijeenkomst voor potentiële kopers (eventueel met inschrijfmogelijkheid)


Op deze bijeenkomst kun jij potentiële kopers informeren over de mogelijkheden, de planning en geschatte kosten. Ook kun je plattegronden en impressies van de woningen laten zien en samen met de makelaar mensen enthousiasmeren over dit unieke project. Na afloop van de bijeenkomst kunnen geïnteresseerden hun gegevens achterlaten of zich alvast inschrijven op een 1e en 2e keuze.


3. Eerste paal of start bouwborrel op het terrein of in een naastgelegen buurthuis


Organiseer een gezellige borrel voor de kopers van jouw nieuwbouwproject als de eerste paal de grond in gaat! De start van de bouw is begonnen en dit is een prima reden voor een feestje. Ook kan dit meteen een kans zijn voor de kopers om de buren te ontmoeten. Ik organiseer graag deze borrel als startschot van een succesvolle bouwperiode. Het liefst met (biologisch afbreekbare) confetti natuurlijk…

4. Kijkdagen voor kopers om de woning in aanbouw te bezichtigen en buren te ontmoeten


Het bouwen van een nieuw huis is natuurlijk een heel belangrijk project in het leven van mensen, hoe leuk is het om jouw kopers hierin mee te nemen? Organiseer een kijkdag of open dag voor jouw kopers om de woning in aanbouw te bezichtigen. Dit kun je perfect combineren met een borrel met de buren! Uit ervaring blijkt dat er tijdens de borrel al Whatsapp-groepen worden gestart of besloten Facebook pagina’s worden aangemaakt. De nieuwe bewoners hebben gelijk een gevoel bij hun buren en dat bevorderd het woongenot.

5. Een ontmoet-je-buren-borrel


Als de bouw bijvoorbeeld langer dan 1 jaar duurt kun je een extra contactmoment organiseren met de kopers om de buren nogmaals te ontmoeten. De welbekende ontmoet-je-buren-borrel! Het komt vaak voor dat na deze officiële borrel door een klein groepje wordt door geborreld bij iemand thuis om de nieuwe keukenindeling te bespreken.


6. Een hoogste-punt-borrel ook wel PANNENBIER genoemd


Als het hoogste punt van een nieuwbouwproject is bereikt is het een eeuwenoud gebruik om de bouwvakkers te trakteren op bier, PANNENBIER. Niet veel mensen kennen de term, maar het is absoluut een klein feestje waard. Na deze stap in het bouwproces gaan de dakpannen erop, vandaar pannenbier.


De bouwvakkers plaatsen een vlag als het hoogste punt is bereikt als sein dat er kan worden getrakteerd. Zodra er samen pannenbier is gedronken wordt de vlag weggehaald. Als de opdrachtgever geen gehoor geeft aan deze traditie blijft de vlag hangen, om te laten zien hoe gierig de opdrachtgever is... Komt er helemaal geen pannenbier dan wordt er op een gegeven moment zelfs een bezem opgehangen... En dat willen we niet!


Ik organiseer voor jouw bouwers het pannenbier op de bouwplaats, zodat jij als goede opdrachtgever de boeken ingaat. Zij maken het uiteindelijk waar!


7. Opleverborrel voor de overdracht en ter afsluiting van het project


Het project is geslaagd, de huizen zijn klaar en dit wil je natuurlijk vieren. Dit kan met de kopers maar natuurlijk ook met het hele team die dit mogelijk heeft gemaakt!


8. Overige successen vieren met kopers/ relaties/ personeel


Successen moet je vieren zeg ik altijd en daarom zijn er natuurlijk in de periode van een nieuwbouwproject nog veel meer momenten die je kunt organiseren voor de kopers, relaties of het personeel. Voor het personeel zou je bijvoorbeeld ook een keer kunnen denken aan een VrijMiBo of een lunch in de keet zodat kantoor de bouwlieden eens wat vaker zien.


Gewoon Pleun - Events & More is gespecialiseerd in het organiseren van BouwEvents. Wil je meer informatie of contact met mij opnemen, vul dan ons contactformulier in! Wil jij een connectie maken met mij via Linkedin, dan kan dat natuurlijk ook!

1.215 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page