top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Pannenbier, wat kan/moet ik doen?

Een leuk gebruik in de bouwsector is ‘pannenbier’ en wie houdt er nou niet van een leuke traditie?! Bij pannenbier trakteert de opdrachtgever van een project, wanneer het hoogste punt van het bouwproject bereikt is, op bier!


De bouwvakkers plaatsen een vlag als het hoogste punt is bereikt als sein dat er kan worden getrakteerd. Zodra er samen pannenbier is gedronken wordt de vlag weggehaald. Als de opdrachtgever geen gehoor geeft aan deze traditie blijft de vlag hangen om te laten zien hoe gierig de opdrachtgever is... Komt er helemaal geen pannenbier dan wordt er op een gegeven moment zelfs een bezem opgehangen... En dat willen we niet!

Hoe jij pannenbier het beste kunt aanpakken hangt heel erg af van jezelf, je kunt groots uitpakken of je kunt mensen een stukje appeltaart geven. Hierbij alle vragen en tips op een rij!


Wat geef je eigenlijk bij pannenbier?

Wat je geeft is helemaal UP TO YOU! Je kunt traditiegetrouw kiezen voor bier, maar vaak is het wel leuk als je er nog een snack bijdoet. Bouwlieden zullen een heerlijke lunch (misschien zelfs wel een BBQ) of een borrel met snackkar op de bouw extra waarderen!

TIP: geef wel van tevoren aan dat je pannenbier gaat vieren, zo kun je als je de lunch sponsort van tevoren aangeven dat ze zelf geen lunch mee hoeven te nemen.


Hoe laat begin je met pannenbier?

Dit is ook een beslissing die je zelf heel goed kunt maken. Ik denk zelf dat de meest gewaardeerde tijd rond 3 uur zal zijn. Bouwlieden kunnen iets eerder stoppen met werken, ze kunnen genieten van een biertje en bijvoorbeeld bitterballen of worstenbroodjes. Als je niet zeker weet of dit de perfecte tijd is overleg dan met jouw uitvoerder wat de beste tijd is voor het team!


TIP: ook als je het in de namiddag doet is het verstandig om dit voorafgaand aan de bouwlieden te laten weten. Drink and drive is nooit handig, dus misschien kunnen de bouwvakkers wel met het openbaar vervoer komen of hun partner lief aankijken?!


Welke dag moet ik kiezen voor pannenbier?

Een borrel wordt meestal gedaan op een donderdag of vrijdag. Jij zit er waarschijnlijk niet op te wachten, als er aardig wat bier wordt geschonken, dat je de volgende dag slome bouwlieden hebt lopen met een kater… Een vrijdag zou hiervoor de beste oplossing zijn. Een heerlijk begin van het weekend! Wat zullen ze je dankbaar zijn!


Tijd voor een speech?

Misschien ben je niet zo’n speecher, maar hoe leuk is het om het team nog even extra te bedanken door een paar woorden te zeggen. Zorg voor samenhorigheid en maak dit project tot een succes!


Kan ik dit Event geheel zelf organiseren?

Ik denk zeker dat je dat kan, maar indien je hier geen tijd voor hebt dan help ik jou graag! Bij Gewoon Pleun - Events & More organiseren wij Events in de bouwsector waaronder dus ook het pannenbier. Zo kun jij gast zijn op je eigen Event!Sparren over leuke ideeën of meer informatie over de organisatie hiervan? Stuur mij een berichtje via Linkedin of stuur een e-mail naar pleun@gewoonpleun.nl.

5.389 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page