top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Kopers willen hun nieuwe buren ontmoeten

Elk jaar - op de derde zondag van september - wordt Burendag gevierd! Douwe Egberts en het Oranjefonds zijn initiatiefnemers van deze dag. Want een buurt wordt er toch veel gezelliger en misschien zelfs veiliger op, als buren elkaar kennen en samenkomen. Bij het kopen van een huis, zijn de meeste mensen gefocust op de ruimte die ze kopen en minder op de mensen die er wonen. Maar je weet wat ze zeggen: Beter een goede buur dan een verre vriend! Een goede relatie met de buren is goud waard.


Nieuwbouwproject

Wanneer je in een bestaande buurt gaat wonen, krijg je vóór het kopen van je huis al een goed beeld van de buurt. Je zou zelfs al even langs je toekomstige buren kunnen gaan om je voor te stellen. Wanneer je een nieuwbouwhuis koop is dit een stuk lastiger. Als projectontwikkelaar van het nieuwbouwproject kun jij de kopers van het nieuwbouwproject bij elkaar brengen. Zo houd je de kopers niet alleen betrokken bij het gehele proces, maar krijgen de kopers en dus ook toekomstige buurtbewoners de kans om elkaar te ontmoeten.


Een bouwEvent is het perfecte moment om toekomstige buren te leren kennen. En dit kan je woonplezier vergroten. Het geeft een goed gevoel om de buren bij naam te kennen, af en toe even bij elkaar op de koffie te kunnen en iemand dichtbij te hebben die je in een noodgeval kunt bellen.


Organisatie

Wanneer het gaat om de bouw, zijn er verschillende mijlpalen die gevierd kunnen worden. Denk aan de start van de bouw, de oplevering van het project of een ontmoet-je-buren-borrel. Dit zijn feestelijke momenten die je samen met de buurtbewoners kunt vieren.


Vaak worden deze Events georganiseerd op de bouwplaats. Maar naast de Eventlocatie zijn er nog een aantal aspecten die belangrijk zijn om het Event tot een succes te maken. Hieronder geef ik een korte checklist. Wil je meer weten over het plannen van een bouwEvent? Lees dan mijn blog: Het perfecte plan - de 5 stappen van Event Planning.


Checklist voor jouw bouwEvent:

  • Catering;

  • Entertainment;

  • Materialen;

  • Kids;

  • Giveaways & relatiegeschenken;

  • Marketing.

TIP! Denk ook eens aan SuperConnectors. Dat zijn vrolijke jongens en meiden die mensen aan elkaar voorstellen op een hele laagdrempelige en leuke manier. Perfect om toekomstige buren bij elkaar te brengen.


Hulp nodig bij het organiseren van jouw Event? Neem dan contact op met Pleunie, van Gewoon Pleun!


Meer over Gewoon Pleun

Pleunie Groen is dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt, om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Pleunie Groen helpt je graag bij het organiseren van jouw BouwEvent.

23 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page