top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

6 ideeën voor virtuele Events in de bouw!

Doen de woorden ‘online evenementen’ je denken aan lange webinars of livestreaming van zakelijke conferenties? Je bent in de meerderheid, maar in 2020 veranderde het spel als het gaat om het virtueel hosten van Events.


Over de hele wereld worden vindingrijke Eventprofessionals creatief in het gebruik van livestreaming om hun bereik te vergroten. Dankzij goedkope techniek en tools kunnen evenementen van elke omvang de vruchten plukken van het World Wide Web!


De waarde van virtuele evenementen

Hoewel virtuele Events misschien minder aantrekkelijk lijken, zul je versteld staan van de waarde die ze kunnen opleveren. Je brengt een breder publiek samen en langere reistijden die bezoekers kunnen zien als reden om niet te komen, zijn niet langer een probleem…


Bovendien brengt een virtueel Event ook minder kosten met zich mee. Je hoeft geen budget vrij te maken voor een mooie locatie, goede catering en overige kosten. Je kunt je uitgaves dus drastisch verminderen (om nog maar te zwijgen van jouw CO2-uitstoot) of op een andere manier inzetten.


Ten slotte is er data! Het is online veel gemakkelijker om bij te houden wie wat heeft bekeken of interessant vond. Al die bezoekersgegevens klinken voor marketeers als muziek in de oren. Let wel goed op de AVG.


Ideeën voor jouw virtuele Event in de bouwsector

Dus hoe kun je nou jouw persoonlijke evenementervaring vertalen naar iets waardevols voor mensen online? Het gaat erom dat je de bezoekers, ondanks dat je nu online gaat, nog steeds geeft wat ze willen en manieren biedt om gemakkelijk in contact te komen met jou of bijvoorbeeld hun mede-huiskopers.


Wij hebben zes ideeën opgeschreven die je misschien kunt gebruiken of die je inspiratie geven voor jouw eerste online Event!


  1. Paneldiscussie of informatiebijeenkomst: Bij een paneldiscussie of informatiebijeenkomst is het doel om mensen te informeren over de plannen, dit kan natuurlijk ook gewoon online. Zorg er voor dat je veelgestelde vragen al hebt klaarstaan op een website en daarnaast ook de mogelijkheid geeft aan omwonenden om vragen te stellen!

  2. Start verkoop: Geïnteresseerden kunnen online een interactief webinar volgen (er is vast een verkoopmanager of makelaar die graag in beeld is) en via de website alle contractstukken en tekeningen bekijken of downloaden. Voor verdere vragen kunnen geïnteresseerden een telefonische afspraak maken of in een aparte breakout chatroom ingaan op hun persoonlijke wensen en vragen!

  3. Eerste paal of startbouwborrel: Laat mensen van afstand kijken naar het moment dat de eerste paal wordt geslagen. Geef mensen daarbij de mogelijkheid om met de buren in contact te komen en stuur voor de gezelligheid een flesje bubbels met een lekkere borrelplank naar iedereen thuis.

  4. Ontmoet-je-buren-borrel: Je buren ontmoeten kan ook online! Je kunt dit inzetten als een soort speed-dating of juist informatie delen van jouw buren door alle buren (die daar aan willen meewerken natuurlijk) voorafgaand een vragenlijst te laten invullen. Maak van deze vragenlijst een leuk boekje en stuur deze op naar alle buren!


Leuk idee voor het Bouw Team zelf:

  1. Vrijmibo: Verras je medewerkers die nu thuis zitten en/of werken met een leuk 'vrijmibo' pakket! Zo geef je jouw medewerkers alsnog hun geliefde vrijdagmiddagborrel en steun je lokale ondernemers door producten van hen toe te voegen aan het pakket. Een WIN, WIN, WIN als je het mij vraagt.

  2. Pannenbier: Ook bij de welbekende ‘hoogste punt’ borrel kun jij jouw personeel net even meer verwennen. Een Event kan je niet meer geven dus laat jouw waardering op een andere ludieke manier blijken aan jouw personeel door een leuke attentie te sturen naar iedereen zijn huis.


Wanneer kan je nog meer een feestje geven in de bouwsector? Dit zijn de momenten om een feestje te geven!


Met de bovenstaande 6 ideeën hoop ik dat ik jou inspiratie heb gegeven om iets gaafs te bedenken voor zowel kopers van nieuwbouwprojecten als voor jouw BouwTeam. Wil jij strijken met de eer, maar heb je hulp nodig bij de organisatie van een Event (online of offline) dan help ik graag! Neem contact met mij op via het contactformulier.

104 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page