top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Vijf belangrijke mijlpalen van een nieuwbouwproject!

Het organiseren van een BouwEvent speelt een belangrijke rol bij het betrekken en enthousiasmeren van (potentiële) kopers en geïnteresseerden van een nieuwbouwproject. Deze Events markeren belangrijke mijlpalen in het bouwproces en bieden de perfecte gelegenheid voor interactie en betrokkenheid. Maar wanneer organiseer je dan zo’n BouwEvent?Ik heb de belangrijkste gelegenheden op een rijtje gezet;


Informatiebijeenkomst of startverkoopborrel

Als de nieuwbouwplannen zijn ingediend bij de gemeente is het ook van belang dat de omwonenden van de plannen weten en eventuele potentiële kopers/ geïnteresseerden worden geïnformeerd.


Het is inmiddels bewezen dat omwonenden die vanaf de start worden geïnformeerd minder klagen tijdens de bouw. Ook kan het zijn dat omwonenden kopers worden van jouw nieuwbouwproject, en dat is helemaal efficiënt.


Startbouwborrel

De startbouwborrel markeert het begin van de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden. Het is een gelegenheid voor kopers en geïnteresseerden om samen te komen en te vieren dat het project nu echt van start gaat. Tijdens deze borrel kunnen de aanwezigen kennis maken met de bouwers en ontwikkelaars en vragen stellen over het bouwproces en de planning.


Ontmoet-je-buren-borrel

Na de oplevering is het tijd om de nieuwe buren te verwelkomen en aan elkaar voor te stellen en de gemeenschap op te bouwen. Een ontmoet-je-buren-borrel is een perfecte gelegenheid om dit te doen. Het stelt de kopers in staat om elkaar beter te leren kennen.


Hoogste punt (ook wel bekend als Pannenbier)

Het bereiken van het hoogste punt van een nieuwbouwproject is een belangrijke mijlpaal in de bouw. Om dit te vieren, wordt vaak een traditioneel "pannenbier" Event georganiseerd. Dit is een feestelijk moment waarbij de bouwlieden worden bedankt voor hun harde werk en de kopers de gelegenheid krijgen om een kijkje te nemen op de bouwplaats en de vorderingen te zien. Het uitreiken van (pannen)bier, een traditioneel gebruik in de bouw, symboliseert het bereiken van deze mijlpaal.


Moment van oplevering

Het feestelijke moment van oplevering is het hoogtepunt van het nieuwbouwproject. Het markeert de voltooiing van de woningen en de overdracht aan de kopers. Tijdens dit Event kunnen de nieuwe eigenaren hun sleutels in ontvangst nemen en hun eerste stappen zetten in hun nieuwe huis. Op dit Event kunnen de nieuwe eigenaren elkaar ontmoeten en ervaringen wisselen.


Organiseer jouw BouwEvent

Oftewel, een BouwEvent is de perfecte manier om de kopers betrokken te houden, wat een gevoel van transparantie en vertrouwen creëert. Bovendien biedt je de kopers alvast een kans om hun toekomstige buren te ontmoeten en al een band op te bouwen en is het voor de kopers natuurlijk ook leuk om de belangrijke mijlpalen te vieren.


Meer over Gewoon Pleun

Pleunie Groen is dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Pleunie Groen helpt je graag bij het organiseren van jouw duurzame BouwEvent.


11 weergaven0 opmerkingen
bottom of page