top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Toet toet in de Drive-Thru!

Online events zijn sinds corona het nieuwe normaal geworden. Maar iedere keer achter je laptop kruipen voor de zoveelste Zoom-meeting is meer dan genoeg. Toch? We willen op pad, we willen naar buiten. Al is het maar voor even. En als is het maar toeren met de auto…!


Als online Events niet bij jou of jouw bedrijf passen hebben wij misschien wel een andere te gekke oplossing om toch mensen te interesseren en/ of te informeren over jouw bedrijf en/ of project.


Toet toet in de drive-thru!

Een drive-thru Event is niets meer of minder dan dat het woord al zegt. Je komt aan ‘driven’, dus het is wel essentieel dat jouw potentiële klanten autobezitters zijn (maar je mag ook met een brommer of fiets door de drive-thru natuurlijk), en tijdens het ‘driven’ maak je een stop bij een of meerdere stands, geheel coronaproof natuurlijk, die de benodigde informatie geven over bijvoorbeeld een nieuwbouwproject.


Je kunt bij de drive-thru zo gek gaan als je zelf wilt. Het enige wat je nodig hebt is ruimte…


Aantal ideeën voor een Drive-Thru voor de nieuwbouwsector:


  • Route: laat mensen een bepaalde route afleggen. Bijvoorbeeld bij de eerste stand krijgt iedereen een kopje koffie met iets lekkers. Dan rijden ze vervolgens langs verschillend marketingmateriaal waarop het nieuwbouwproject zichtbaar is. Dan komen ze bij een volgende stand en hier geef je ze een nepsleutel (eventueel gemaakt van chocolade) van potentieel hun eerste woning als leuke tussenstop. Tussendoor kan er ook nog een vraag worden gesteld aan de makelaar. Als laatste stand geef je ze alle informatie die ze nodig hebben over dit nieuwbouwproject in een leuke goodiebag mee.


  • Speech: wil je als ontwikkelaar wat zeggen over het project? Wat dacht je dan van een drive-in-speech alleen dan een stuk sneller. Je kunt of een filmpje afspelen op een groot scherm waar mensen bij kunnen stoppen of daadwerkelijk live gaan speechen. Hier kunnen mensen dus even hun koffie en koekje eten plus de gekregen informatie doorbladeren. Laat mensen op de juiste radiozender instappen en ze horen de informatie gewoon in de auto…


  • Stand: natuurlijk kun je het jezelf ook gemakkelijk houden door mensen langs één stand te laten rijden en daar alle informatie over het project te geven plus een paar leuke dingetjes van wat ondernemers uit de buurt. Voor veel mensen zul je een te gek uitje hebben georganiseerd, een WIN-WIN!


Voordelen van een drive-thru:

  • Het weer maakt niet uit;

  • Het is geheel coronaproof;

  • Mensen kunnen in ‘grote groepen’ tegelijk komen. Dit zal misschien een file veroorzaken, maar nog steeds blijven we safe!

  • TIP: regel een paar verkeersregelaars en wat afzetkegels om alles ook op straat veilig te laten doorstromen.

  • Het is ook veilig voor jezelf en jouw personeel.


EXTRA TIP: vergeet de kinderen niet. Zeker als je een nieuwbouwproject wilt verkopen is het van belang dat de kinderen niet worden vergeten. Een leuke clown als entertainer langs de auto’s laten lopen of een zakje popcorn voor op de achterbank is vaak al genoeg.


Ook leuk als bedankje voor jouw personeel

Met de kerstdagen om de hoek is het ook een tof idee om op deze manier jouw personeel nog even te zien en ze ‘persoonlijk’, maar op afstand, een kerstpresentje te geven. Heb je nog wat budget over dit jaar? Maak dan een te gekke drive-thru met veel lichtjes en verschillende stops. Hierbij kun je denken aan live acts langs de route, eetstandjes of een gezamenlijke eindshow…!

Geen tijd meer dit jaar? Dan is dit volgend jaar nog altijd een gaaf idee.

Geen tijd, maar je wilt dit nog wel voor dit jaar? Ik heb wel eens gekkere dingen gedaan, dus daag me uit!


Wil jij hulp bij het organiseren van een drive-thru Event om bijvoorbeeld jouw potentiële kopers te informeren over een nieuwbouwproject? Laat mij je helpen en neem contact op!


Op de onderstaande foto zie je een succesvol drive-thru Event georganiseerd door Gewoon Pleun voor een nieuwbouwproject. Om je een idee te geven; we hebben ca. 180 auto’s geteld voor een project van 32 woningen. Succesvol dus!


69 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page