top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Tips voor een duurzaam Event

Bij het organiseren van een BouwEvent staat duurzaamheid vaak niet op het prioriteitenlijstje. De laatste jaren wordt duurzaamheid in de Event sector echter steeds belangrijker en bedrijven vinden het ook belangrijk dat zij hun steentje bijdragen als het gaat om duurzaamheid. Bij de organisatie van een Event zijn er genoeg redenen om duurzaamheid op je prioriteitenlijstje te zetten! Lees hier waarom en volg onze tips om jouw duurzame Event te organiseren.


Waarom duurzaam?

Misschien heb je al een effectieve methode ontwikkeld om een Event te organiseren, heb je vaste leveranciers, een vaste catering… Is het het dan wel waard om ineens alles om te gooien en ‘groen’ te gaan? Er zijn verschillende voordelen voor zowel jouw bedrijf als de bezoekers en het milieu om jouw Event te verduurzamen:

  • Milieubescherming

Door jouw Event te verduurzamen verminder je de negatieve impact op het milieu. Door duurzame maatregelen te treffen voor jouw Event draag je bij aan het behoud van het milieu.

  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid en positieve merkreputatie

Het verduurzamen van jouw Event toont maatschappelijke verantwoordelijkheid. Steeds meer mensen hechten waarde aan duurzaamheid en verwachten dat bedrijven en organisaties zich inzetten voor het milieu. Ook voor bezoekers kan het een positieve invloed hebben op hun betrokkenheid bij jouw Event.

  • Kostenbesparing

Duurzaamheidsmaatregelen kunnen op de lange termijn kostenbesparingen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van afval, voorkomen van voedselverspilling, etc.

  • Stimuleren van duurzame praktijken

Door jouw Event te verduurzamen kun je een positieve invloed uitoefenen op anderen. Je kunt anderen inspireren en aanzetten om ook te verduurzamen.

Tips voor een duurzaam Event

Genoeg redenen om te verduurzamen dus! En met mijn handige tips kun je de eerste stappen al direct zetten.

  • Vermijd papier, kies voor digitaal

Voor de promotie van een Event - denk aan uitnodigingen, flyers, programmaboekjes, brochures, etc. - wordt vaak nog veel papier gebruikt. Om te verduurzamen moet je deze papierverspilling vermijden en overgaan op digitale marketing en communicatie. TIP: gebruik de bezoekersregistratie van Momice.

  • Kies een duurzaam relatiegeschenk

Het is altijd leuk om je kopers een geschenk te geven als herinnering aan jouw Event. Denk echterna over een duurzaam geschenk, zoals een herbruikbare drinkfles. De kopers zullen jouw Event niet alleen langer herinneren, maar daarnaast is er ook nog eens minder afval.

  • Ga voor duurzame leveranciers

De leveranciers die je kiest hebben invloed op de duurzaamheid van je Event. Neem bij het kiezen van de leveranciers duurzaamheid mee in het besluitvormingsproces. Vaak promoten leveranciers online al of zij duurzaamheid belangrijk vinden, is dit niet het geval dan zul je er bij de leverancier om moeten vragen.

  • Kies een cateraar

Het is altijd moeilijk in te schatten hoeveel eten en drinken je nodig hebt op jouw Event. Natuurlijk wil je niet te weinig, maar te veel zorgt weer voor voedselverspilling. Kies daarvoor voor een cateraar! Een cateraar kan een goede schatting maken van de hoeveelheid eten dat er nodig is en vaak nemen ze het overgebleven eten gewoon mee, zodat je voedselverspilling tegen gaat.

Geef jouw Event uit handen!

Natuurlijk kun je jouw Event helemaal zelf organiseren, maar je kunt het ook uit handen geven aan een professional! Gewoon Pleun helpt je graag bij de organisatie van jouw (duurzame) BouwEvent. Pleunie heeft een uitgebreid netwerk aan leveranciers en personeel voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Interesse? Neem contact op!

Meer over Gewoon Pleun

Pleunie Groen is dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Pleunie Groen helpt je graag bij het organiseren van jouw duurzame BouwEvent.


8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page