top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Oplevering van een nieuwbouwproject

Na maanden wachten is het eindelijk zover: jouw huis is af! Een hele mijlpaal voor zowel de kopers als de ontwikkelaars. De sleutel kan overgedragen worden en de bewoners kunnen beginnen met klussen en inrichten. Een moment dat je niet snel zal vergeten en een moment dat zeker gevierd mag worden. En het is extra leuk om dat met je nieuwe buren te doen!

De oplevering

De oplevering van het huis is een spannend moment. Wanneer een huis wordt opgeleverd, is het ‘gereed voor bewoning’, wat betekent dat het water is aangesloten, de cv-ketel werkt en alle ramen zijn geplaatst. Na de oplevering zijn de risico’s, zoals diefstal en beschadigingen, voor eigen rekening en is het verstandig om de woning te verzekeren. Bij de oplevering ben je in je hoofd misschien al druk bezig met het inrichten van je huis, maar het is belangrijk om toch even kritisch te zijn en te kijken of alles in orde is in het nieuwe huis. Ga bijvoorbeeld na of alles goed is uitgevoerd en er tijdens de bouw niets beschadigd is. Heb je zelf geen idee waar je allemaal op moet letten, neem dan een deskundige mee naar de oplevering van jouw huis.


Tijdens de inspectie worden alle tekortkomingen in een rapport opgenomen door de bouwer of projectontwikkelaar. En na de inspectie wordt er door beide partijen een handtekening onder het opleveringsrapport gezet. Hiermee verklaar je dat je de woning aanvaardt, met uitzondering van de genoteerde tekortkomingen. Deze punten moeten binnen 3 maanden worden hersteld.


Reden voor een feestje

De kopers hebben lang naar dit moment uitgekeken. De kopers zijn al helemaal klaar om te beginnen met klussen en het huis in te richten. De bouwvakkers mogen trots zijn op het geleverde werk. De sleutel kan nu officieel worden overhandigd aan de kopers. Een feestelijk moment en een onvergetelijke herinnering. En dat mag gevierd worden!

Organiseer een opleverborrel voor jouw kopers om deze mijlpaal te vieren. Een gezellige borrel waar de buren en buurtkinderen elkaar direct beter kunnen leren kennen. Geef je dit liever uit handen? Ik help je graag! Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Meer over Gewoon Pleun

Pleunie Groen is dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat.Pleunie Groen helpt je graag bij het organiseren van jouw BouwEvent.

11 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page