top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

In 5 stappen naar minder voedselverspilling op je Event.

Zoveel heerlijk eten op een Event, maar helaas verdwijnt er ook zoveel in de vuilnisbak. Niet alleen thuis of in restaurants wordt er veel weggegooid, helaas gebeurt dit ook op Evenementen. Om met z’n allen de wereld een beetje beter te maken heb ik een aantal tips opgeschreven die je kunt onthouden bij het organiseren van jouw volgende event. Zo kun jij ook voedselverspilling tegen gaan.

Bestel van alles iets minder


Het klinkt natuurlijk als een hele simpele oplossing: gewoon minder eten bestellen. Maar je wilt tegelijkertijd je gasten te allen tijde voorzien van genoeg eten. Wat als het dan op raakt? Dat kan echt niet, toch?


Mijn ervaring is dat er altijd eten overblijft, aangezien het motto ‘beter teveel dan te weinig’ hier niet helemaal opgaat, kun je bij het volgende event misschien wat minder bestellen. Je kunt natuurlijk overleggen met de locatie of de cateraar hoe zij hiermee omgaan en of ze misschien een backup plan hebben voor het geval je echt met te weinig eten komt te zitten.


Zorg voor voedsel wat je later nog een keer kan gebruiken


Wanneer je toch het risico niet durft te lopen om minder eten te bestellen kun je misschien denken aan voedsel met een langere houdbaarheidsdatum of wat apart is verpakt, waardoor je het kunt bewaren voor een ander moment.


Denk eens aan een foodtruck!


Wanneer jouw bezoekers niet al te gehaast hoeven te eten kun je ook een foodtruck(festival) overwegen! Het voordeel hiervan is dat de foodtruck zorgt voor het eten en de gerechten worden pas bereid als dit door iemand wordt besteld. Dus er zullen niet 10 broodjes kaas klaarliggen die je aan het einde van de lunch weg kan gooien, maar vers worden bereid als iemand een broodje bestelt. Een leuke bijkomstigheid is dat de foodtrucks helemaal hip zijn!


Deel doggybags uit


Is er veel eten over? Geef mensen dan een doggybag mee (waar je dan weer jouw logo op kan plaatsen). Natuurlijk weet je niet of ze het weggooien zodra ze het Event verlaten, maar er is een grotere kans dat ze het bewaren en bijvoorbeeld de volgende dag lekker als ontbijt of lunch eten. De kans op verspilling is dan al iets kleiner en ze denken de dag erna nog even aan jouw Event terug.


Nog een leuke tip die wij een keer eerder hebben gezien bij een ander Event, is: Too Good To Go. Op dit platform kun je jouw doggybags verkopen via een app aan consumenten. Hoe gaaf is dat?! Dan kan je zelfs nog wat geld terugverdienen met het overgebleven eten.


Wil jij hulp bij het organiseren van een Event of hulp bij het tegengaan van verspilling van het eten op een Event? Stuur mij een e-mail pleun@gewoonpleun.nl en ik neem contact met je op.

169 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page