top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Hoe ver van tevoren begin je met het plannen van jouw BouwEvent?

Een succesvol Event organiseren is geen makkelijke taak. Er zijn veel dingen om aan te denken, zoals budgetten, leveranciers, personeel en uitnodigingen versturen. Dit kan heel stressvol zijn. Geef jezelf voldoende tijd om jouw Event te organiseren en stress tegen te gaan. Voor de meeste BouwEvents is de algemene regel om maximaal 3 maanden vóór het Event te beginnen met plannen. Voor grotere Events is het soms nodig om nog eerder te starten. Op tijd beginnen met de organisatie van jouw Event heeft namelijk veel voordelen:

1. Kosten besparen

De kans dat je leveranciers en cateraars voor een goed tarief kunt boeken zijn een stuk groter als je ver van tevoren begint met plannen. Door op tijd te beginnen heb je meer tijd om aanbiedingen te vergelijken en af te wegen en je voorkomt een rush-rate.

2. Beschikbaarheid van leveranciers

Voorkom teleurstellingen door de beschikbaarheid van leveranciers en andere dienstverleners op tijd te checken. Wanneer je vroeg begint heb je meer leveranciers om uit te kiezen. Dit is vooral belangrijk bij de organisatie van een Event in het hoogseizoen. Maar ook als je bijvoorbeeld een wethouder of bekende spreker wilt uitnodigen, die agenda’s zitten al vaak maanden van tevoren vol.


3. Genereer meer interesse

Door op tijd te beginnen met de organisatie van jouw Event heb je ook meer tijd om je Event te promoten. Zo kun je meer mensen enthousiast maken voor jouw Event en is de kans ook groter dat er nog genoeg ruimte is in de agenda’s..

4. Flexibiliteit om opties te wijzigen

Het plannen van een Event gaat gepaard met de coördinatie van verschillende partijen. Een goede planner weet dat niet altijd alles volgens plan verloopt. Door op tijd te beginnen met plannen heb je de flexibiliteit om nog andere opties te overwegen wanneer dat nodig is.

5. Verminder stress levels

Het plannen van een Event is een stressvolle klus. Stress hoeft niet altijd slecht te zijn, maar te veel stress kan een obstakel vormen. Wanneer je meer tijd hebt om alles te plannen en organiseren geef je jezelf meer rust en voorkom je stress.

Voldoende redenen om op tijd te beginnen met de organisatie van jouw Event! Wil je de organisatie van jouw BouwEvent liever uit handen geven aan een professional? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Meer over Gewoon Pleun

Pleunie Groen is dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt, om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Pleunie Groen helpt je graag bij het organiseren van jouw BouwEvent.


34 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page