top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Het nieuwe normaal: 1,5 meter BouwEvents!

Zoals de titel al zegt zullen de 1,5 meter BouwEvents het nieuwe normaal gaan worden voor de nabije toekomst, misschien dat we ooit weer dicht bij elkaar kunnen staan maar voor nu is dat (helaas) niet realistisch...


Op de bouwplaats gaan de meeste zaken gewoon door, nieuwbouwprojecten staan niet stil vanwege corona. De vraag die mij het afgelopen jaar heeft bezig gehouden: Hoe kunnen de evenementen in de bouw doorgaan? Want ja, die nieuwbouwhuizen verkopen niet vanzelf, dus een start verkoop Event blijft belangrijk... En hoe doen we het zodra de bouw is gestart? Vieren we dit dan helemaal niet meer, kunnen buren elkaar nu ook niet meer ontmoeten? Of zijn er al oplossingen bedacht voor 1,5 meter events in de bouw?


Ja, dit is mogelijk!

Natuurlijk heb ik voor de bouwsector verschillende opties bedacht om Event te organiseren, om toch bijvoorbeeld het hoogste punt te kunnen vieren of de startbouwborrel te organiseren. Tijdens het Event zorg ik met mijn team voor de benodigde maatregelen. Ik heb een aantal leuke Events opgeschreven die rekening houden met het nieuwe normaal!


1. 1,5 meter-Events

1,5 meter afstand houden is in de praktijk vaak lastiger dan gedacht. Toch is het mogelijk! Wanneer je bezoekers geen optie geeft om rond te dwalen, maar een duidelijke plek geeft aan bijvoorbeeld een vaste statafel met barkrukken kan er voldoende afstand worden gegarandeerd. Het aantal gasten beperken helpt natuurlijk ook. Bij de start verkoop kan de maquette bijvoorbeeld op een serveerkar langs de verschillende ‘stations’ worden gereden door de makelaar, zodat alle geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen en vragen kunnen stellen. Je kunt het Event ook via een livestream doen, maar een huis kopen via een beeldscherm heeft nog nooit iemand echt leuk gevonden!


2. Koffie erbij?

Natuurlijk wil je jouw (potentiële) kopers en geïnteresseerden in de watten kunnen leggen. Heerlijke koffie van een heuse barista kan gemakkelijk worden geven in een take-away beker, deze zou je zelfs als een giveaway kunnen meegeven met het projectlogo erop of het huisnummer van de koper. Kies je toch voor een livestream stuur dan jouw (potentiële) kopers een leuk verrassingspakket met een flesje prosecco om te ploppen, wat lekkers voor de borrel en een kaartje waarop de link staat van de livestream.


3. Officiële handeling

Zeker als je een huis koopt is het erg leuk om iets speciaals te kunnen doen... Een leuk bericht schrijven op het eerste blok dat wordt verlijmd in jouw huis of een confetti popper afschieten. Natuurlijk ziet elke bouwplaats er anders uit dus het is belangrijk dat er gekeken wordt naar wat er mogelijk is op 1,5 meter. Zet de blokken vast neer per bouwnummer met een eigen stift, zodat men niet gaat rondlopen of laat de kleintjes creatief zijn onder leiding van een professionele nanny.


4. Proosten!

Niets is leuker dan te kunnen proosten op jouw nieuwe huis of het bereiken van het hoogste punt in het project. Wanneer je hebt gekozen voor de statafels kun je de kopers zelf de champagne laten ploppen en daarna zelf laten inschenken. Op iedere statafel zetten we wat nootjes en olijven neer, zodat de catering niet hoeft rond te gaan en iedereen van dezelfde borrelplank afsnoept. Doe je het Event via livestream zorg dan dat iedereen een lekkere fles bubbels thuisbezorgd krijgt!


5. Ontmoet je buren!

Alle kopers aan elkaar voorstellen zodat het een reuze gezellige boel wordt zodra alle huizen klaar zijn? Dat is de droom van iedere projectontwikkelaar… Iets gezelligs organiseren voor alle buren zal je zeker in dank worden afgenomen. Laat iedere koper een leuke enquête invullen met vragen over bijvoorbeeld de gezinssamenstelling of ieders achtergrond. Deze informatie zou je dan in een coronaproof pubquiz terug kunnen laten komen! Zo leert iedereen elkaar op een leuke, en vooral niet geforceerde, manier kennen.


Wil jij hulp bij het organiseren van een 1,5 meter-bouwevent? Of zou jij graag advies of tips willen of over jouw plannen willen sparren? Neem dan contact met mij op, ik help jou graag verder.


Voor leuke ideeën, voorbeelden en meer, volg Gewoon Pleun via Linkedin of Instagram.

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page