top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Events in de bouw: Een gids voor het omgaan met weersinvloeden in de verschillende seizoenen

Het kiezen van de locatie van een BouwEvent is simpel… Want welke locatie is er beter dan op de bouwplaats waar de kopers direct een kijkje kunnen nemen bij de vorderingen van het bouwproject. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt wanneer je jouw Event organiseert en wat voor weer je kunt verwachten. Een BouwEvent kan het hele jaar door georganiseerd worden, maar zal in de zomer een andere voorbereiding vereisen dan in de winter. Met een aantal van mijn tips, zorg je dat je op alles voorbereid bent!Lente: wisselvallig weer

In de lente maakt het koude winterweer ruimte voor zachtere temperaturen. Echter kan het weer onvoorspelbaar zijn met plotse regenbuien. Bij het organiseren van een Event is het daarom belangrijk om hier rekening mee te houden. Kies bijvoorbeeld voor tenten die de bezoekers bij een regenbui droog kunnen houden.


Zomer: zonnige dagen

De zomer brengt zonnige dagen en warm weer met zich mee, wat ideaal is voor buitenactiviteiten. De hitte van de zomer kan echter ook voor uitdagingen zorgen. Zorg voor voldoende schaduw, koeling en hydratatie voor de bezoekers. Het kiezen van een geschikt tijdstip voor het Event om de intense middagzon te vermijden kan ook een oplossing zijn.


Herfst: milde temperaturen

Tijdens de herfst koelt het weer af en kan het weer, net als in de lente, ook erg wisselvallig zijn. Het is daarom belangrijk dat je in de herfst flexibel bent. Tenten kunnen handig zijn om bezoekers droog te houden tijdens regenbuien en warme dranken kunnen bezoekers warm houden op koudere dagen.


Winter: omgaan met de kou

Het koude weer in de winter kan een hindernis zijn. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Denk aan verwarmde tenten (heaters), dekens en warme dranken om de bezoekers comfortabel te houden. Bij hevige sneeuwval is het belangrijk dat je nadenkt over de veiligheid van de bezoekers. Je kunt overwegen om een back-up locatie te boeken mocht dit nodig zijn.


Conclusie

Het omgaan met weersinvloeden is een onderdeel van het organiseren van Events in de bouwsector gedurende het jaar. Het is belangrijk om de weersvoorspelling de weken voor het Event goed in de gaten te houden. Op deze manier zou je nog eventuele maatregelen kunnen nemen. Door je goed voor te bereiden en rekening te houden met het weer, kun je jouw Event het hele jaar door laten plaatsvinden.


Meer over Gewoon Pleun

Pleunie Groen is dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Pleunie Groen helpt je graag bij het organiseren van jouw duurzame BouwEvent.


17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page