Als je een klein beetje bent zoals ik dan kan je niet goed stilzitten (een echte eventplanner kwaal). Dat betekent dat het afgelopen jaar een verschrikking moet zijn geweest als je niets hebt gevonden waar je jezelf mee bezig hebt kunnen houden. Ik heb mezelf aardig bezig weten te houden en daarom dacht ik, ik zet op een rij wat ik allemaal heb gedaan en vooral ook wat ik allemaal heb voorbereid voor als alles weer van start kan gaan (ooit…).
1. Online cursussen volgen
Iets wat ik, zeker in het begin van de pandemie, veel heb gedaan is het volgen van online workshops en cursussen. Kennis is macht zeggen ze toch? Laat je informeren en inspireren. Ook leuk om te volgen: online events. Wat gaat er goed, wat zou jij anders doen en vooral wat kan jij hieruit vertalen naar fysieke events?
2. Tijd om te verduurzamen
Misschien was je hier wel al mee bezig, misschien heb je er nog nooit tijd voor gehad om over na te denken, maar verduurzamen! Kijk hoe je jouw volgende fysieke evenement (nog) duurzamer kan maken. Praat met experts, vraag in jouw netwerk naar tips en probeer te achterhalen wat jouw klant belangrijk vindt. Het kan echt verhelderend zijn wat anderen al doen op dit gebied.
3. Online evenementen
Verdiep je in de mogelijkheden van online evenementen en de verdienmodellen. Bekijk of het iets voor jou is en of je dit kunt toepassen op jouw huidige strategie. Omring je met ervaringsdeskundigen en probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden. Ook hier zijn al velen jou voorgegaan, maak daar dankbaar gebruik van.
4. Onderzoek je doelgroep
Wie spreek je aan, wie is jouw target en wat bied jij jouw doelgroep precies? Heb jij bedacht wie jouw doelgroep eigenlijk is of kreeg je tot nu altijd via via klanten? Neem juist nu de tijd om jouw ideale doelgroep te bepalen en verder te onderzoeken.
5. Verdiep je in de AVG-regels
Ik krijg meteen de kriebels als ik AVG zie staan, maar het is een belangrijk aspect van ondernemen anno nu. Zijn jouw huidige AVG-voorwaarden up-to-date? Hanteer jij de regels op de juiste manier? En als we toch bezig zijn kunnen we ook meteen kijken wat wel en niet mag als ik bijvoorbeeld zou willen filmen op een event. Helaas hebben we nu wat meer tijd om dit soort zaken eens goed uit te zoeken, maar het zal zich later uitbetalen.
6. Blijf zichtbaar
Het hoeft niet te betekenen dat - omdat je nu geen events kunt organiseren - je ook meteen van het toneel moet verdwijnen. Nee juist nu heb je de tijd om een goede social media strategie neer te zetten. Hier goed over na te denken en ook uit te voeren. Bedenk dat je altijd top of mind wilt blijven bij jouw doelgroep. Wanneer je pas weer gaat beginnen als de evenementen weer mogen ben je al te laat. Daarbij is het belangrijk voor jouw bestaande relaties om te weten dat je bereikbaar bent voor sparringsessies en bezig bent met alternatieven.
7. Lezen
Ik had het net al over online cursussen die je kunt volgen om je kennis te verbreden, maar wat ook een hele goede is; vakliteratuur lezen. Plof jezelf op de bank met leerzame boeken over jouw vak. Houd je brein aan het werk!
8. Praat met mede-eventplanners
Niks is lekkerder om even uitgebreid te kunnen zeiken (excuse my French) tegen een mede-eventplanner. Die persoon weet als geen ander wat jij doormaakt. Hoe fijn is dat? Misschien kunnen jullie samen nog leuke dingen bedenken voor de toekomst, elkaar deze lastige tijd door slepen of inspireren en opbeuren voor een nieuwe dag. #samensterk
9. REST MODE
Of, en dit is iets wat ik iedereen aanraad, druk even op die pauzeknop. Ik heb jaren keihard gewerkt en dit is stiekem ook een welkome tijd om even op adem te komen. Maar dan wel bewust ervan genieten…!?
Meer leuke tips voor eventplanners? Bekijk meer van onze blogs.
Comments