top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

De organisatie van een succesvol Vastgoed- en BouwEvent: tips van een Eventmanager

Als Eventmanager voor Vastgoed- en BouwEvents weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om evenementen te organiseren die zowel boeiend als memorabel zijn voor de aanwezigen. BouwEvents zijn een unieke gelegenheid voor projectontwikkelaars om kopers samen te brengen en hen een kijkje te geven achter de schermen van een nieuwbouwproject. Hier zijn enkele waardevolle tips van Pleunie voor het organiseren van succesvolle Vastgoed- en BouwEvents:


1. Begin vroeg met de planning:

Een succesvol Event begint met een goede planning. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren begint met de voorbereidingen. Zo heb je genoeg tijd om alle details te regelen, zoals de locatie, de uitnodigingen, catering en eventuele sprekers.2. Stel duidelijke doelen:

Voordat je aan de planning begint, is het belangrijk om heldere doelen voor het Event vast te stellen. Wil je de kopers op de hoogte brengen van de voortgang van het project? Wil je een gevoel van gemeenschap creëren onder de kopers en buren? Door duidelijke doelen te hebben, kun je je evenement nauwkeurig vormgeven en meten of het succesvol is geweest.


3. Kies de juiste locatie:

Aangezien de meeste BouwEvents op de bouwplaats plaatsvinden, is het van cruciaal belang om de veiligheid van de aanwezigen te waarborgen. Zorg voor een veilige en toegankelijke locatie waar gasten de vorderingen van dichtbij kunnen bekijken met zo min mogelijk risico's.


4. Creëer een boeiende ervaring:

Maak van het evenement een onvergetelijke ervaring voor de aanwezigen. Dit kan variëren van rondleidingen op de bouwplaats tot entertainment, zoals een flyboardshow - als het project aan het water wordt gebouwd - of vuurdansers. Denk na over manieren om deelnemers te betrekken en hun interesse vast te houden.


5. Zorg voor duidelijke communicatie:

Effectieve communicatie is essentieel bij het organiseren van een BouwEvent. Stuur tijdig en duidelijk uitnodigingen naar kopers en buren, en zorg ervoor dat ze alle benodigde informatie hebben, zoals parkeerinstructies en veiligheidsmaatregelen.


6. Overweeg de catering:

Catering kan jouw Event naar het volgende niveau tillen. Overweeg lichte hapjes en drankjes tijdens de bijeenkomst, en misschien zelfs een borrel na afloop. Dit biedt deelnemers de gelegenheid om met elkaar in contact te komen.


7. Meet het succes:

Achteraf is het belangrijk om het succes van het Event te meten. Dit kun je doen aan de hand van feedback van deelnemers, het behalen van de gestelde doelen en andere meetbare resultaten. Gebruik deze informatie om toekomstige evenementen nog beter te maken.


Het organiseren van succesvolle Vastgoed- en BouwEvents vergt planning, aandacht voor details en een sterke focus op de ervaring van de deelnemers. Daarbij gebruik ik graag Momice, een registratiesoftware voor Events die gebruikt kan worden voor het versturen van uitnodigingen, de registratie van de aanwezigen en het verzamelen van feedback. Hulp nodig bij het organiseren van jouw BouwEvent? Ik help je daar graag bij! Neem contact op.


Meer over Gewoon Pleun

Pleunie Groen is dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Pleunie Groen helpt je graag bij het organiseren van jouw duurzame BouwEvent.


10 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page