top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

De organisatie van een start bouwborrel

De start van de bouw van een nieuwbouwproject is een bijzonder moment. Niet alleen voor de kopers, maar ook voor de projectontwikkelaar. Er zijn genoeg huizen verkocht en de bouw kan dus werkelijk starten. En deze mijlpaal kun je zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan… Luid de start van de bouw daarom feestelijk in met een gezellige start bouwborrel!


Wat is het startmoment van de bouw?

De start van de bouw is niet alleen een belangrijk moment voor de koper, maar ook voor de projectontwikkelaar, de aannemer en de bouwlieden. Dit moment is bijvoorbeeld belangrijk voor het bepalen van de oplevering, het voorkomen van een boete en de datum is bepalend voor de start van de betalingen van de kopers. De officiële start van de bouw vindt plaats wanneer er wordt gestart met (grond)werkzaamheden ten behoeve van het uiteindelijk te bouwen gebouw.Wat is een start bouwborrel?

Er zijn voldoende huizen verkocht en er kan worden gestart met bouwen Een mijlpaal om zeker niet zomaar voorbij te laten gaan… Een start bouwborrel is de perfecte manier om dit te vieren! De kopers ontvangen een uitnodiging om de start bouw mee te vieren. Dit is niet alleen goede marketing voor jouw project, maar ook de perfecte kans om de kopers tevreden en betrokken te houden bij het project. Tijdens deze borrel ontmoeten de kopers elkaar voor het eerst, kunnen een kijkje nemen op de bouwplaats, ontmoeten het bouwteam en zijn getuige van de werkelijke start van de bouw van hun nieuwe woning.


Tijdens dit event wordt bijvoorbeeld de eerste (hei)paal geslagen of geschroefd, een vloerplaat gelegd of wordt de fundering gestort. Leuk idee: laat een poster beschrijven door de kopers (of hun kinderen) en stort deze mee in de fundering van de woning. Al met al een onvergetelijke dag!


Hoe organiseer je een start bouwborrel?

De bouw gaat van start! Het is tijd om de start bouwborrel te organiseren. Stuur de uitnodigingen naar de kopers en volg mijn checklist:

  1. Eventlocatie - bij een start bouwborrel is dit gelukkig makkelijk, namelijk het bouwterrein.

  2. Catering - denk bijvoorbeeld aan een hapjesbuffet, een hippe foodtruck of een koffiebarista met zoetige lekkernij. Alles is mogelijk.

  3. Entertainment - breng wat sfeer op jouw Event door een dj of muzikaal trio te laten optreden.

  4. Materialen - denk na hoe je jouw Event wilt aankleden, bijvoorbeeld met partytenten, verlichting, meubilair, etc.

  5. Kids - zorg voor vermaak voor de kinderen, zodat de ouders meer tijd hebben om elkaar te leren kennen.

  6. Giveaways & relatiegeschenken - geef de kopers een leuk geschenk als aandenken aan het Event.


Meer over Gewoon Pleun

Ik ben dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt, om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Ik help je graag bij het organiseren van jouw BouwEvent.

Wil je mij volgen? Dat kan via Linkedin of Instagram.

23 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page