top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

BouwEvents in de winter: waar moet je aan denken?

BouwEvents worden het gehele jaar door georganiseerd, echter biedt het in de winter wel wat meer uitdagingen. Over het algemeen worden BouwEvents buiten georganiseerd en in de winter is het weer erg onvoorspelbaar en kan de kou voor een uitdaging zorgen. Met een paar maatregelen zorg je voor een succesvol BouwEvent, ook in de winter! Denk daarbij aan het volgende:


Hoe houd ik mijn gasten warm?

Een van de grootste uitdagingen bij BouwEvents in de winter is het zorgen voor de warmte en comfort voor de bezoekers. Een aantal tips om de bezoekers van jouw Event warm te houden:

  • Zorg voor overdekking, zodat de bezoekers in ieder geval droog kunnen staan. Denk daarbij aan party tenten en zorg dat er voldoende ruimte is voor alle bezoekers.

  • Denk aan mobiele warmtebronnen zoals heaters of vuurkorven. De heaters kun je ook in de tenten zetten.

  • Bied dekentjes aan voor de gasten die het koud hebben.

  • Communiceer duidelijk met de bezoekers dat het Event buiten plaatsvindt en er aangeraden wordt om warme kleding te dragen. Stuur de bezoekers bijvoorbeeld de weersvoorspelling op de dag zelf.


Wat is de beste tijd voor mijn Event?

In de winter zijn de dagen korter en kan het sneller donker worden. Daarom is het van belang om je Event vroeger op de dag te plannen om voldoende daglicht te benutten en feestelijk priklicht of andere lichtbronnen te gebruiken. Check de locatie van het Event op de dag zelf zodat je kunt zien of er sneeuw/ bladeren moeten worden verwijderd of andere obstakels zijn die je nog kunt oplossen.


Welke vorm van entertainment kan ik aanbieden?

Denk bij de keuze van het entertainment aan de weersomstandigheden. Zorg voor entertainment dat ook geschikt is in koud weer. Zo is een flyboard show wat minder geschikt in de winter, terwijl een dj het gehele jaar geschikt is. Zorg er ook voor dat je activiteiten en het programma flexibel zijn, zodat je kunt aanpassen aan onverwachte weersomstandigheden.


Wat voor eten en drinken kan ik de bezoekers aanbieden?

Pas de catering aan aan het weer. Kies bijvoorbeeld voor koffie, warme chocolademelk of glühwein, zodat de bezoekers zich lekker kunnen opwarmen. Daarnaast kun je ook denken aan bijvoorbeeld koek-en-zopie of warme hapjes.


Conclusie

Het organiseren van BouwEvents in de winter vereist extra aandacht voor details en planning. Door rekening te houden met de weersomstandigheden en het bieden van warmte, comfort, winterse activiteiten, en warme hapjes, kun je jouw Event ook in de winter een succes maken. Hulp nodig bij de organisatie van jouw Event in de winter? Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op.


Meer over Gewoon Pleun

Pleunie Groen is dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Pleunie Groen helpt je graag bij het organiseren van jouw duurzame BouwEvent.


5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page