top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPleunie

Begin op tijd met plannen van jouw BouwEvent!

Het plannen van een BouwEvent is een ingewikkeld proces. Er moet veel geregeld worden; van het inhuren van materialen en entertainment en het versturen van uitnodigingen, etc. Om alles in goede banen te leiden is het daarom belangrijk om op tijd te beginnen met het plannen van jouw BouwEvent. En de laatste tijd is dat steeds lastiger geworden. Door de verstoring van zowel de keten van horecagroothandels als materiaalverhuurders, wordt het steeds lastiger om een Event goed te plannen. Maar hoe worden deze problemen precies veroorzaakt en hoe kun je het oplossen?


Leveringsproblemen

De voornaamste reden van de leveringsproblemen worden veroorzaakt door het tekort aan personeel. Een tekort aan personeel bij zowel de leveranciers (chauffeurs en in magazijnen), maar ook bij bijvoorbeeld de cateraars en de materiaalverhuurders zelf. Door tekort aan personeel, kunnen deze bedrijven de vraag van de klanten niet meer bijhouden. Daarnaast is een tekort aan grondstoffen ook een oorzaak van de leveringsproblemen of langere levertijden. Bovendien worden internationale leveringen de laatste tijd vaak vertraagd of zelfs geheel gecanceld.


De combinatie van het tekort aan personeel, grondstoffen en onvoorspelbaarheid van internationale leveringen zorgt ervoor dat het plannen van Events niet meer gaat zoals vroeger. De verwachting is dat deze problemen nog wel even zullen blijven.Verstoring keten

De voornaamste reden voor het personeelstekort en de leveringsproblemen, komen door de naweeën van COVID-19. Als het gaat om horeca en materialen, zijn grote delen van de keten voor een langere tijd stilgelegd of zijn capaciteiten teruggebracht. En ondanks dat de horeca en materiaalverhuurders weer volledig zijn opgestart, is er niet genoeg personeel om alle Events (bruiloften, jubilea, etc.) in te halen.

Bovendien is er een grondstoffentekort die ook leidt tot leveringsproblemen. Dit heeft o.a. te maken met de situatie in Rusland en Oekraïne. Internationale leveringen uit landen als China zijn ook nog steeds vertraagd, door de lokale lockdowns als gevolg van corona uitbraken. Al met al; problemen die op korte termijn niet kunnen worden opgelost. Maar wat kun je dan wel doen?


Plan op tijd!

Wanneer het aankomt op het organiseren van Events, kun je niet vroeg genoeg beginnen! Naast dat dit belangrijk is om eventuele leveringsproblemen zorgt een vroege Eventplanning ook voor een hogere opkomst van de kopers. Zorg daarnaast voor een back-up plan, mochten er toch onverwachte of niet te verhelpen (leverings)problemen optreden.

Meer over Gewoon Pleun

Ik ben dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt, om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat.


Wil je mij volgen? Dit kan via LinkedIn, Instagram en/of Facebook.

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page